Het beste voer voor jouw ros

Het kost veel geld, en vooral ook veel tijd, een paard of pony verzorgen en hebben. Maar het is het allemaal waard wanneer je jouw hart en ziel er in gooit natuurlijk. Want wanneer je er helemaal weg van bent, dan is het niet erg om er zoveel tijd in te steken. Maar waar ga je allemaal naar op zoek om het beste voor jouw paard te hebben?

 

Het juiste voer

Je wilt natuurlijk het juiste voer hebben voor jouw paard. Dan ga je natuurlijk op zoek naar masters paardenvoer of juist een ander merk zodat jouw paard wel de juiste vitamines en mineralen binnen krijgt om gezond te blijven. Naast het gewone voer kan je natuurlijk ook zoeken op muesli paard zodat je jouw paard net dat beetje extra kan geven.

 

Ook jouw paard kan genieten van de juiste accessoires

Hoe goed wij kunnen genieten van de juiste accessoires kunnen onze paarden dat natuurlijk ook. Een juiste deken kan wonderen doen. Maar denk ook aan jouw zadel en het hoofdstel wat wonderen kan doen. Want we willen ons allemaal mooi voelen, dus ook onze paarden willen dat. 

 

Luister goed naar wat ze willen

Je kan vaak wel merken wat jouw paard wilt en waar hij, of zij, aan toe is. Een dagje rust kan namelijk ook zo zijn dat ze daar helemaal aan toe zijn. Want dat zijn wij ook wel eens. Een dag rust kan wonderen doen. En wanneer je intensief aan het trainen bent, dan is een rust dag altijd een goed iets. Want de spieren moeten even rust hebben om ook te groeien en het is juist beter voor de ontwikkeling van de spieren en het geeft ook minder kans op blessures. 

 

Kijk ook naar wat je zelf fijn vindt tijdens het trainen

Dit klinkt misschien wat raar, maar wanneer je bijvoorbeeld zelf traint, dan wil je ook de juiste voeding hebben en ook op tijd natuurlijk wat rust. En zo is dat natuurlijk met de paarden ook. Dus onthoud dit dan ook goed. Want je weet zelf altijd erg goed wat je fijn vindt, en wanneer je rust nodig hebt. En dat merk je aan jouw pony of paard ook wel.

 

Leer je paard kennen

En dit gebeurt dag per dag, en het heeft wel eens tijd nodig. Want soms gebeurt het heel soepel, maar soms duurt het ook altijd even. Dus overhaast het natuurlijk niet want je moet er tijd voor nemen.