Houten vloer of Laminaat in je huis?

Ik ben al een tijdje op zoek naar een nieuwe woning. De huizenmarkt is op dit moment lastiger dan normaal omdat er minder woningen te koop staan in de populaire regio’s, en als ze dan al te koop staan zijn ze vaak erg duur. Het type woning of staat ervan staan bij mij op plek 2 en 3 van het prioriteiten lijstje. Wat ik wel belangrijk vind is de buurt waarin het staat. Het je eigen maken door het te verbouwen moet je toch vaak wel doen. Ik heb uiteindelijk vorige maand een huis gevonden en gekocht in de buurt waarin ik graag wil wonen, yes. Er moet wel behoorlijk wat gedaan worden aan het huis, zo moet er een nieuwe keuken en badkamer in en is ook de vloer aan vervanging toe. Maar zoals gezegd is dat toch wel vaak wat je wilt of moet doen aan je nieuwe huis.

De vloer.

Zoals gezegd is de vloer dus toe aan een vervanging. Het huis heeft 2 verdiepingen en overal ligt wat anders. Beneden in de woonkamer en keuken ligt een laminaat vloer die niet de uitstraling heeft (puur smaak natuurlijk) die ik mooi vind en stiekem ook wel vervangen mag worden. Op de bovenverdieping hebben de vorige bewoners in de grote slaapkamer vloerbedekking gelegd en op de overloop en logeerkamer weer laminaat. Een gezellige mix van van alles dus maar geen eenduidige uitstraling met de beneden vloer en dat vind ik wel mooi als je overal dezelfde vloer hebt. Op naar de vloerenspecialist dus om wat moois uit te zoeken voor het hele huis!

En dan de vraag, wat voor vloer?

Ik heb zelf al wel een beetje nagedacht over de vloer die ik graag zou willen en twijfel tussen houten vloeren en laminaat. Beide type vloeren hebben voor en nadelen natuurlijk. Zo is laminaat makkelijk te leggen en onderhoudsvriendelijk maar mist het dat echte robuuste natuurlijke gevoel die een houten vloer heeft. Nu kun je laminaat natuurlijk wel in alle soorten en kleuren kopen waardoor het er wel heel dicht in de buurt van een houten vloer komt. Houten vloeren zijn makkelijk in onderhoud en gaat heel lang mee als je het op de juiste manier behandeld. Het leggen is wat lastiger maar dat kun je wel aan de professionals overlaten. Het gevoel en uitstraling van een houten vloer is daarentegen natuurlijk en uniek want het is tenslotte een natuurlijk product. Ook weet je daardoor zeker dat niemand anders een exacte zelfde vloer heeft. Op laminaatenparket.nl hebben ze een groot assortiment aan onder andere laminaat en houten vloeren, dus ik ga mezelf daar nog eens oriënteren welke vloer te kiezen.