De woontrends van 2022

Nederlanders zijn de meest relaxte mensen ter wereld. Dit komt door het feit dat ze een zeer relaxte cultuur hebben en met volle teugen van het leven genieten. Nederlanders zijn ook erg tolerant ten opzichte van anderen, daarom hebben ze een zeer hoge mate van geluk. Ze staan ​​bekend als ruimdenkend en zijn meestal erg open met hun emoties. Woontrends 2022: In 2022 wordt de woning een plek die een afspiegeling is van iemands persoonlijkheid en levensstijl. Dit zal worden bereikt door middel van technologie waarmee het huis persoonlijker kan worden gemaakt voor het individu.

Thuiswerken

Door begin 2020 is er een nieuwe trend ontstaan en dat is: thuiswerken. Voorheen was het nog niet gebruikelijk om veel thuis te werken, maar tegenwoordig weten we niet anders. Dit is ook iets wat je terug gaat zien in de woontrend van 2022. We gaan veel meer rekening houden met een fijne thuiswerkplek waar we naast werk, ook kunnen concentreren en ontspannen.

Woonkamer trends

In 2022 wordt de woonkamer de hoofdruimte. Het is niet langer een plek om gasten te ontvangen, maar een plek om te genieten van het leven met familie en vrienden. De bank zal in het middelpunt van de belangstelling staan, want het is niet langer alleen een object om op te zitten; het is de plek waar we samenkomen, waar we momenten delen met onze dierbaren. De woonkamer krijgt in 2022 strakke lijnen en pasteltinten. Het zal ook grote ramen hebben die natuurlijk licht binnenlaten, zodat het buitenleven deel kan uitmaken van ons huis.

Duurzaamheid en kwaliteit

De kwaliteit van het meubilair staat voorop. De gebruikte materialen zijn milieuvriendelijk en duurzaam. Het meubilair is gemaakt van massief hout, dat kan worden gerecycled, en stalen frames met natuurlijke afwerkingen. Eenvoud: De eenvoud is het belangrijkste kenmerk van de designtrends van dit jaar. Asymmetrie, strakke lijnen en verfijnde vormen zijn allemaal elementen die de eenvoud in design definiëren.

De consument is op zoek naar kwaliteit en duurzaamheid. Het idee van kwaliteit is een terugkeer naar de basis, een terugkeer naar de oorsprong. Deze trend is zeer aanwezig in mode, interieur en architectuur. Zo zien we een terugkeer van natuurlijke materialen als hout, steen en marmer. Duurzaamheid is een van de belangrijkste trends die in 2022 aanwezig zal zijn. In dit jaar zullen we veel producten zien die gerecycled of herbruikbaar zijn. Daarnaast zal er meer nadruk komen te liggen op het recyclen van afvalstoffen.

Pastel en natuurlijke tinten

Kleurtrends 2022: De kleuren van het jaar worden gedomineerd door pastel en natuurlijke tinten. De trend kenmerkt zich door zachte en neutrale kleuren, naast warme tinten. Het kleurenpalet is zeer gevarieerd; het bevat vele tinten groen, geel, roze, bruin en blauw. De lijnen zijn strak, de vormen zijn eenvoudig en de gebruikte materialen zijn natuurlijk (hout) of gerecycled (plastic). Meubels met strakke lijnen hebben een eigentijds design.