Hoe kwaliteitskoffie bestellen voor thuis

Een beginnershandleiding voor koffie Ik ben hier om je te helpen jouw koffie-ervaring zo goed mogelijk te maken. Ik ga je alles vertellen over de verschillende soorten koffie, hoe je thuis koffie kunt zetten en enkele koffierecepten die je kunt proberen.

Waar moet kwaliteitskoffie aan voldoen?

De koffie moet vers zijn. De koffie moet worden verbouwd op een manier die niet schadelijk is voor het milieu of de mensen die hem verbouwen. De koffie moet worden verbouwd op een manier die de biodiversiteit beschermt en leefgebied biedt voor dieren in het wild, inclusief trekvogels. De koffie moet afkomstig zijn van kleine familieboerderijen, niet van grote plantages waar arbeiders worden uitgebuit en niet eerlijk worden behandeld of een leefbaar loon krijgen. Op deze manier krijg je echte kwaliteitskoffie.

Waar komen koffiebonen vandaan?

Koffiebonen zijn de zaden van bessen van de koffieplant. Deze bessen groeien aan bomen en zijn meestal rood als ze rijp zijn. De bomen kunnen tot 20 meter hoog worden en bloeien tussen februari en april. De bloemen zijn wit of geel en veranderen in rode bessen die elk twee zaden bevatten. Elke bes bevat twee zaden (de koffiebonen), die omgeven zijn door een zoete, plakkerige pulp. De pulp wordt "perkament" genoemd omdat het zo dun is als perkamentpapier.

Koffie over de wereld

Koffie is een van de meest populaire dranken ter wereld. Het is de tweede meest verhandelde grondstof na olie. Het wordt in meer dan 70 landen verbouwd en in bijna elk land geconsumeerd. Er is zelfs gezegd dat als je op deze planeet leeft, je vandaag waarschijnlijk minstens één kopje koffie hebt gedronken. Maar waar komt al die koffie vandaan? Een groot deel komt uit Colombia, Guatemala of Costa Rica. Dit zijn ook de landen waar de koffiebonen van Medellinsecret vandaan komen.

Hoe zet je lekkere koffie?

Koffie zetten kan je op veel manieren doen. Je kunt het maken in een automatisch druppelkoffiezetapparaat, met een Franse pers of met een espressomachine. Hoe moet je een Franse pers gebruiken. Als je een Franse pers gebruikt, is het proces vrij eenvoudig. Je doet gewoon gemalen bonen in de pot en giet er heet water over. Je laat het ongeveer 4 minuten trekken en duwt het dan naar beneden met de plunjer. Daarna is de koffie klaar om te schenken.

Koffie bestellen via medellinsecret.nl

Online koffie bestellen is heel eenvoudig. Als je in Nederland bent, ga je gewoon naar medellinsecret.nl en selecteer je het soort koffie dat je wilt. Je kunt kiezen tussen een medium gebrande, donkere gebrande of cafeïnevrije koffie. Ik geef zelf de voorkeur aan medium roast, maar het hangt allemaal af van je smaakpapillen! Daarna moet je kiezen hoeveel gram koffie je wilt (een typische kop koffie is 60-100 ml). De beste prijs-kwaliteitverhouding is als je meer dan 250g tegelijk koopt!