Duinrell, voor het hele gezin

Zoek je nog een dagje weg voor het hele gezin? Overweeg dan eens een bezoek aan Duinrell, een park wat binnen de Nederlandse pretparken uniek is. Onderwijl andere pretparken Nederland adverteren met 'wij hebben de nieuwste, grootste, en snelste attractie', adverteert Duinrell met een draaimolen uit 1864. Deze heeft de eenvoudige naam, "carrousel". Duinrell heeft meer opvallende items waardoor een dagje Duinrell altijd een onvergetelijk dagje weg is.

Veel pretparken kun je vergelijken

Je kan pretparken met elkaar vergelijken. Vaak gaat de voorkeur uit naar zaken zoals reisafstand en of het voor kinderen geschikt is, of niet. Mocht je een dagje uit willen plannen met kinderen, ook als Duinrell verder reizen is, overweeg het eens. Als je Rick's avonturenburcht, de Matterhorn en Wonderland bekijkt, dan kun je maar tot één conclusie komen; het is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Dat geldt ook met het Kidskasteel, een verkeerstuin waarbij het echt de bedoeling is dat het kind iets met de verkeersborden doet, wanneer het met een skelter door de tuin rijdt. Dit is overduidelijk die voorzet om het kind te leren hoe je veilig aan het verkeer kan deelnemen. Een dagje Duinrell geeft het kind dat stukje bagage voor het leven, het kind doet spelenderwijs veel kennis op. Overweeg daarom een bezoekje aan Duinrell, ook als het voor jou verder reizen is dan een ander pretpark.

Er is genoeg te kiezen voor een dagje uit

Nederland is een klein land. Met zo'n lijst als de Efteling, Slagharen, Walibi, Hellendoorn en Julianatoren hebben we veel. Niet uitzonderlijk haalt een pretpark de veertig attracties. Daarbinnen is veel wat juist niet geschikt is voor kinderen omdat zij de minimale lengte niet halen. Over het algemeen zijn dat direct ook de attracties die niet geschikt zijn voor zwangeren of personen met rugklachten omdat je veel g-krachten te verduren krijgt. Ga je met een groep jongeren een dagje uit, dan zoek je natuurlijk juist die sensatie op.

Het eten en drinken is overal goed

Er is dus veel keuze aan pretparken, en keuzes binnen de pretparken zelf. Ditzelfde geldt ook met het eten en drinken, en soms de mogelijkheden tot overnachten, maar dan is het geen dagje uit meer, maar een heel weekend weg. Binnen alle pretparken zijn meerdere gelegenheden om iets te eten en te drinken, en bij allen is het opvallend goed. Het is uitzonderlijk dat er achter een park met veel veilige attracties zo'n goede horeca zit. Dit is belangrijk, want vaak is er behoefte aan een rustpunt. Een pretpark in Nederland bezoeken is best een inspanning, je loopt veel af en vaak is de dag vroeg begonnen, even in alle rust lunchen is dan die welkome afwisseling. Je kunt dus gerust een dagje uit naar een pretpark inplannen, ook als het weerbericht niet zo gunstig is, want overal is wel iets indoor voor als er een regenbui valt. Misschien is juist een minder bekend pretpark zoals Drouwenerzand, Plopsa, of Drievliet leuk? Of juist een bekende zoals Duinrell, Walibi, Slagharen, of de Efteling? Wat vaststaat is dat een bezoek aan een pretpark altijd dat onvergetelijke dagje uit is.