Verbouwen met een beperkt budget, hoe pak je dat aan?

Verbouwen is het nieuwe verhuizen! Anno 2020 kopen we geen nieuwe woning meer, we toveren onze oude woning om tot een paleisje waar we weer verliefd op kunnen worden. Waarom? Omdat de huizenmarkt alles behalve gunstig is op dit moment. Woningen gingen afgelopen jaar als warme broodjes over de toonbank en de huizen die nu nog beschikbaar zijn, zijn vaak veel te duur of er moet nog veels te veel gebeuren qua verbouwen. Daarom kan je beter je eigen huis verbouwen, al helemaal als je eigenlijk helemaal niet zo ruim budget hebt om te besteden. Benieuwd hoe je verbouwd met maar een minimum budget? In dit blog hebben we een aantal tips en tricks voor je op een rijtje gezet.

Wat wil je verbouwen en waarom?

Is het jou wel eens overkomen dat je, je bank niet meer mooi vond of dat de muren ineens een andere kleur moesten hebben? Waarschijnlijk wel! Iedereen persoon heeft wel eens te maken met een bevlieging als het om ons huis gaat. Ineens vinden we ruimtes of meubels niet meer mooi terwijl we die een half jaar geleden nog zelf hebben uitgezocht. Gelukkig trekt deze bevliegen na een paar dagen wel weer bij. Maar wat nou als dat niet gebeurt? Dan wordt het tijd om in actie te komen maar denkt wel goed na over of het een bevlieging is of dat verbouwen echt iets is wat je wilt. Dit scheelt namelijk ook behoorlijk in tijd en geld. Geld dat je zeker hard nodig gaat hebben als je gaat verbouwen met een beperkt budget.

Kijk en vergelijk

Heb je te maken met een beperkt budget? Dan moet je een woord heel goed gaan onthouden, namelijk… vergelijken! Niet is zo belangrijk om te vergelijken als je te maken hebt met een obstakel in je verbouwingsproces. Door te vergelijken kan je namelijk vaak een hoop besparing. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar led lampen? Dan ga je waarschijnlijk in het internet op zoek naar gewone led lampen en kom je misschien uit bij een mooi setje voor 20 euro doordat er een flinke korting overheen gaat. Je vindt het een mooie deal en besluit het te kopen. Als je echter even iets beter had gezocht op internet en misschien de term goedkope led lampen had gebruikt was je waarschijnlijk nog veel meer exemplaren tegengekomen die al voor 15 euro worden verkocht of zelfs nog goedkoper. De led lampen zijn uiteraard maar een voorbeeld want dit geldt namelijk bijna voor alles. Neem niet genoegen met de eerste, de beste prijs die je tegenkomt maar vergelijk! Je zult zien dat het je nog een hoop geld gaat besparen

Zelf doen versus uitbesteden

Op het moment dat je, je verbouwing uitbesteedt ben je hoe dan ook meer geld kwijt dan dat je dingen zelf doet. Kijk daarom eerst goed wat je eventueel zelf kan gaan doen. Ook al heb je stiekem twee linkerhanden, op het internet zijn tegenwoordig zoveel tutorials en tips te vinden dat zelfs jij de basis dingen wel zelf kunt aanpakken. Niet alleen werk je hiermee aan je eigen skills maar je bespaart ook nog eens een hoop.