Help, barst in je scherm!

Een barst in je scherm is misschien wel de grootste nachtmerrie van onze generatie. Toch is het haast niet te voorkomen dat het ook jou een keer overkomt. We bezitten allemaal steeds meer devices en deze devices worden steeds groter, lichter en dunner. We lopen de hele dag met onze telefoon in de hand, onze laptops balanceren wij op de meest gevaarlijke oppervlaktes en onze tablets gooien we los in onze tas. Een ongeluk zit in een klein hoekje! In deze blog lees je wat je allemaal kan doen om deze ongelukken zo veel mogelijk te voorkomen en wat je moet doen als het wel mis gaat.

Versplinterd telefoonscherm

Je ziet ze vast wel eens lopen: mensen met een telefoonscherm dat volledig in scherven ligt. Waarom blijft men hier dan toch mee rondlopen? Vaak blijft de smartphone namelijk nog wel te bedienen, ook al gaat dat een stuk moeilijker. En met de steeds duurder wordende modellen en geavanceerde technieken, is ook de prijs voor het vervangen van een telefoonscherm gigantisch toegenomen. Vervangen is bijna niet meer de moeite waard. Maar als je het maximale uit je telefoon wilt halen, zul je er toch aan moeten geloven. Oudere modellen telefoons kun je nog makkelijk zelf repareren. Als je niet bang bent aangelegd bestel je zo een nieuw schermpje online en plaats je deze zelf in je telefoon. 

Het nadeel van alle nieuwe modellen telefoons is dat het glas van rand tot rand doorloopt of zelfs curved is. Zelf vervangen is bijna niet meer mogelijk. Je kan natuurlijk naar de Apple Store gaan voor een origineel nieuw scherm. Hier betaal je dan wel de hoofdprijs voor. Gelukkig zijn er ook steeds meer alternatieven te vinden: derde partijen die je telefoon kunnen repareren met merkloze schermen. 

Een telefoonschermreparatie voorkomen? Neem dan gewoon een hoesje of pumper voor je telefoon. Ook is er allerlei soorten gehard glas verkrijgbaar wat je over je scherm heen plakt.

Laptopscherm vervangen

Een gebarsten computerscherm komt gelukkig een stuk minder vaak voor. Je laptop vervoer je altijd gesloten, waardoor je de ergste schade direct kunt voorkomen. Toch kan ik uit eigen ervaring spreken dat ook hier een ongeluk in een klein hoekje zit. Op een dag viel mijn tas van mijn fietsrekje. Ondanks dat mijn Macbook in een beschermhoes zat verpakt, had een ander item in mijn tas de laptop een flinke klap gegeven waardoor de laptop aan de buitenkant was gedeukt en het scherm gebarsten. Dit is geen leuke Macbook reparatie, want er moet gewoon een heel nieuw scherm in je laptop worden gezet. Ze kunnen niet alleen het glas vervangen.

Hoe voorkom je dat dit jou overkomt? Koop een hardcase sleeve voor je Macbook en vervoer je laptop het liefste in een eigen tas.