Het nieuwe onboarding met virtual reality

Virtual reality brillen worden voor steeds meer toepassingen gebruikt. Door gebruikers een realistische kijkervaring te geven, wordt informatie sneller opgenomen. Met onboarding worden nieuwe werknemers ingewerkt om te integreren in het nieuwe bedrijf. Door het leren van de bedrijfscultuur, medewerkers en werkzaamheden wordt de medewerker geïntroduceerd aan het nieuwe bedrijf. Dit wordt ook onboarding genoemd. Hoe kan je dit proces op een efficiënte snelle manier realiseren? Door middel van onboarding met virtual reality wordt er binnen korte tijd veel informatie overgebracht. Een eerste dag kan voor nieuwe medewerkers al snel voor overprikkeling zorgen. Een nieuwe omgeving, nieuwe collega’s, veel nieuwe informatie over de werkzaamheden. Al deze informatie kan al snel overweldigend zijn. Hierdoor blijft er minder aandacht over om nieuwe informatie op te nemen. Door onboarding met virtual reality uit te voeren, wordt de nieuwe medewerker op een laagdrempelige manier aan het bedrijf geïntroduceerd. Door het 360 graden beeld ervaring ervaart de gebruiker een realistische ervaring die blijft hangen

Welke VR bril is geschikt voor onboarding?

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte VR bril voor onboarding, zijn er verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Sommige VR brillen zijn specifiek gemaakt voor werksituaties. De HTC Vive Focus Plus is daar één van. Met behulp van het Vive Enterprise Platform wordt zakelijk gebruik geoptimaliseerd. Als organisatie kan er vanaf één plek de apparaten worden beheerd, geeimplementeerd en geconfigureerd. Dit maakt het makkelijk om het onboarding materiaal up te loaden en aan te passen. Via Miracast kunnen opnamesessies eenvoudig worden uitgezonden. Dit maakt de HTC Vive Focus Plus VR bril ideaal om mee op afstand te werken. Verder kan er met de Kiosk functie gemakkelijk beperkingen aan het gebruik van de bril worden opgelegd, zodat het apparaat wordt ingesteld naar specifiek gebruik.

Voordelen van onboarding met virtual reality

Het onboarding met virtual reality brengt vele voordelen met zich mee. Er wordt op een gecontroleerde manier bepaald welke informatie de nieuwe medewerker krijgt. Met behulp van 360 graden camera’s kunnen onboarding video’s worden opgenomen zodat de gebruiker optimaal wordt geïntroduceerd aan de nieuwe organisatie en/of werkzaamheden. De HTC Vive Focus heeft een groot gezichtsveld van 110 graden, waardoor de gebruiker een realistische kijkervaring heeft. Dit zorgt ervoor dat medewerkers aandacht kunnen behouden en informatie goed blijft hangen.Uit trainingen met dokters is gebleken dat met virtual reality trainingen in 80% van de gevallen de arts nieuw aangeleerde operaties kan herproduceren! Wanneer dit vergeleken wordt met de effectiviteit van video- beelden, dan blijkt dat 0% van de artsen in staat waren de operatie foutloos te herhalen. Dit laat zien dat training door middel van virtual reality vele malen effectiever is dan traditionele vormen van training. Door middel van onboarding met virtual reality, kan de gebruiker op een interactieve manier informatie opnemen. Dit is een tijdbesparende en innoverende manier van training voor iedere organisatie.