Hoe maak je de perfecte thuiswerkplek?

Werken vanuit huis is tegenwoordig steeds populairder. Dit heeft verschillende redenen, zoals flexibiliteit en lagere kosten. Toch is het niet altijd even makkelijk om een perfecte thuiswerkplek in te richten. In dit artikel geven wij je dan ook verschillende tips om je thuiswerkplek optimaal in te richten!

1. Zorg ervoor dat je een rustige plek hebt

Het is belangrijk dat je een plek hebt waar je rustig kunt werken. Dit kan bijvoorbeeld een eigen kantoor of een rustige plek in huis zijn. Zorg ervoor dat je niet in de buurt van televisie of andere verleidelijke afleidingen zit.

2. Zorg ervoor dat je ergonomisch kan werken

Het is belangrijk dat je ergonomisch kan werken, zodat je je spieren niet overbelast. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld niet in een ongemakkelijke houding hoeft te werken en dat je je beeldscherm op ooghoogte hebt. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen dat je een goede bureaustoel en eventueel een voetenbankje hebt. Een goede bureaustoel zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van je rug en je nek. Ook is het hebben van een goed bureau belangrijk. Je hebt verschillende soorten bureaus zoals: zit-sta-bureaus, hoekbureaus en gewone bureaus. Als je weinig ruimte hebt kan je kiezen voor goedkope hoekbureaus. Een hoekbureau kan je bijna overal kwijt en je bespaart een hoop ruimte zodat je toch een efficiënt thuiskantoor kunt inrichten.

3. Zorg voor goede verlichting

Een andere belangrijke factor is de verlichting. Zorg ervoor dat je werkplek goed verlicht is, zodat je niet in het donker hoeft te werken. Het is ook aan te raden om een lamp te gebruiken in plaats van het licht van je scherm. Dit is beter voor je ogen. Wist je dat een blauwfilter kan helpen tegen oververmoeidheid? Een blauwfilter op je beeldscherm is erg belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat je minder snel last krijgt van je ogen. Het is belangrijk dat je je ogen niet overbelast, omdat je anders sneller hoofdpijn krijgt. Daarnaast helpt het blauwfilter tegen oververmoeidheid. Je zorgt er letterlijk voor dat je ogen minder moe worden en je dus minder last krijgt.

4. Zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt

Het is belangrijk dat je alles binnen handbereik hebt, zodat je niet steeds op zoek hoeft te gaan naar je spullen. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld een plek hebt waar je je telefoon, laptop, pen en papier kwijt kan. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een kastje of een plankje te gebruiken.

5. Zorg ervoor dat je thuiswerkplek gezellig is

Het is belangrijk dat je je thuiswerkplek gezellig maakt, zodat je er graag wilt werken. Dit kan je bijvoorbeeld doen door je favoriete foto op je bureau te zetten of door je bureau aan te kleden met leuke accessoires. Op deze manier zorg je ervoor dat je met plezier werkt en dat je efficiënt thuis kan werken. Let er wel op dat je niet te veel afgeleid raakt van je spullen op je bureau. Een gezellige werkplek mag, maar het is wel de bedoeling dat je aan werken toe komt :-).