Stoer en robuust genieten met betonlook tegels

Ben jij op zoek naar een nieuwe tegels voor in de badkamer, keuken of woonkamer? Dan heb je vast al weleens van betonlook tegels gehoord. Deze stoere tegels zijn in de afgelopen jaren namelijk enorm in populariteit gegroeid. Het begon ooit allemaal met de badkamer, maar inmiddels worden deze tegels ook vaak gebruikt in andere ruimtes zoals woonkamers en keukens. Deze populariteit is onder andere te danken aan de robuuste uitstraling van de tegels. Toch is dat bij lange na niet de enige reden waarom zoveel mensen kiezen voor betonlook tegels in huis. Ben jij benieuwd naar de andere redenen? Lees dan vooral verder.

De veelzijdigheid van de tegels

Veel mensen willen in hun woning graag een neutrale tegel op de vloer of tegen de wand plaatsen. Met een neutrale kleur kun je immers nog alle kanten op, en ben je verzekerd van een tegel die goed past bij jouw meubels. Toch vinden veel mensen een effen witte of zwarte tegel net iets té saai. Met de betonlook tegel heb je de perfecte combinatie tussen neutraal en stoer gevonden. De tegel heeft namelijk een neutrale grijze kleur, maar wel eentje met een stoere afdruk. Dit zorgt ervoor dat de tegel aanwezig is in de ruimte, zonder aandacht weg te nemen van je meubels.

Er zijn veel verschillende soorten betonlook tegels

Veel mensen denken dat het aanbod schaars is, maar niets is minder waar. Ook wat betonlook tegels betreft is het aanbod reuze. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale betonlook vloertegels, die exclusief ontworpen zijn voor het betegelen van je vloer. Deze tegels zijn vaak groter dan bijvoorbeeld de wandtegels of de speciale mozaïek tegeltjes. Daarnaast heb je ook nog veel variatie wat betreft kleuren. Sommige betonlook tegels zijn bijvoorbeeld donkerder dan anderen. Je uiteindelijke keuze is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, én de stijl van je interieur.

Gemakkelijk schoon te maken  

Laten we eerlijk zijn: het betegelen van een vloer of wand in je woning is een behoorlijke investering. Het is daarom belangrijk dat de tegels zo lang mogelijk mooi blijven. Gelukkig is het schoonmaken van tegels heel gemakkelijk. Neem bijvoorbeeld de populaire 60×60 tegels. Deze zijn groot van stuk, en daarom heb je weinig voegen nodig. Daarnaast zijn de tegels glad, waardoor je ze gemakkelijk kunt stofzuigen én dweilen. Natuurlijk komen er op den duur strepen én krassen op de vloertegels, maar ook dit hoeft geen probleem te zijn. Betonlook tegels worden namelijk alleen maar stoerder naarmate ze ouder worden. De kleine oneffenheden dragen bij aan de robuuste sfeer waar jij zo naar op zoek was.