Met een geurwolkje of aroma diffuser houd jij muggen buiten de deur

Yes, het is weer zomer! Lange dagen naar het strand, een lekker kleurtje opdoen en vooral veel leuke en gezellige dingen ondernemen met familie en vrienden. Kortom: ons hart is weer open en ready om te verbinden. Helaas pikken de muggen deze boodschap ook op en denken dat ze welkom zijn bij dit liefdevolle festijn. Door een geurwolkje of aroma diffuser te gebruiken kun je de ruimte mug-vrij maken op een leuke, makkelijke en gezonde manier. De etherische oliën ruiken namelijk verrukkelijk, zijn vrij van chemische producten en het enige wat jij hoeft te doen is de olie in de diffuser te doen en te kijken hoe de muggen zelfstandig jouw knusse optrekje verlaten.

 

Verdrijf muggen met deze etherische oliën

Wellicht denk je bij een anti-muggengeur meteen aan de geur van citroen. Maar wist je dat ook etherische oliën met de geuren lemongrass, sinaasappel, eucalyptus, citroen en bergamot helpen om die bloedkapers buiten de deur te houden? Muggen houden namelijk niet van etherische olie met deze geuren. Ook zijn ze geen fan van de onderstaande samengestelde etherische oliën:

Morning daisy

Een blend van de etherische oliën lemongrass, rozemarijn en cajepu. Heerlijk om mee op te staan in de morgen en je dag rustgevend – zonder muggen – te beginnen.

Fris briesje in jouw aroma diffuser

Een combinatie van zilverspar, eucalyptus en rozemarijn. Omdat deze geur tevens een energiebooster is, is deze uitstekend om de Morning daisy te laten opvolgen voor dat beetje extra energie om je dag voort te zetten. En de muggen met een fris briesje op afstand te blijven houden natuurlijk.

Lentebries

Een samenspel van lavendel, bergamot, geranium, dille, citroen, limoen en Cananga. Ideaal op een drukkende warme zomerdag met onweersbuien om toch de geur van de vrolijke bloemetjes in huis te halen. Ook brengt deze geur de rust in lichaam en geest terug na bijvoorbeeld je dagelijkse jacht op de muggen.

De zomerbries in jouw geurwolkje of aromadiffuser

Om de dag af te sluiten is de mix van lemongrass, sinaasappel en citroen een echte aanrader. Ze zorgt ervoor dat jij lekker kan slapen zonder dat je lek geprikt wordt door die ongewenste gasten.

Met deze vier geuren ben jij dag en nacht stijlvol beschermt tegen en houd je je huis vrij van muggen. Stijlvol? Ja, het geurwolkje, of aroma diffuser, is behalve een effectieve muggen bestrijder ook een fijn aangezicht voor het oog. Wat bijdraagt aan de algehele rust in welke kamer je haar ook neerzet.

Nog een handige tip voor het slapen gaan

Breng je geurwolkje of aroma diffuser een uur voordat je gaat slapen naar je slaapkamer, open je deur of een raam op een kiertje en houd het licht uit. Zo zorg je ervoor dat jouw slaapkamer mug-vrij is voor jij je bed in gaat en je muggen probleem tot het verleden behoort!