Tips voor een gezellige online avond met vrienden

Door het coronavirus zijn onze sociale contacten ontzettend beperkt. Helaas mogen we niet meer in grote groepen afspreken, terwijl die behoefte er wel sterk is. Juist in deze lastige tijden hebben we de behoefte om elkaar op te zoeken. Daarom moeten we allemaal creatief zijn om toch in ‘verbinding’ met elkaar te blijven. Mensen zijn sociale wezens die behoefte hebben aan sociaal contact. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen over het algemeen meer geluk ervaren wanneer ze regelmatig sociaal contact hebben. Hieronder beschrijven we een aantal leuke online tips om toch een gezellige avond met vrienden, familie of collega’s te hebben.

Digitale borrel

Organiseer een digitale borrel voor vrienden, familie of collega’s via Zoom. Om wat samenhorigheid te creëren, kunnen jullie dezelfde drankjes en hetzelfde borrelpakket online bestellen. Je kunt dan naast het bijkletsen ook nog een soort proeverij van hapjes en drankjes doen. De drankjes en borrelbox kan degene die de borrel organiseert online bestellen en laten bezorgen naar ieders huis. Hoe leuk is het als het voor iedereen een verrassing is wat ze gaan drinken en snacken die avond. Vraag iedereen een top 3 te maken van de drankjes en discussieer er heerlijk op los welke de eerste plaats verdient. En wel zo fijn dat iedereen na deze gezellige borrel niet meer naar huis hoeft te rijden.

Digitaal bordspel

Gelukkig hoef je je favoriete spelletjesavond met vrienden niet te missen tijdens de coronacrisis, want deze kun je gewoon digitaal voortzetten. Heel veel bordspellen hebben tegenwoordig ook een online versie. Die vaak ook nog goedkoper is. Pak er een lekker hapje en drankje bij en maak er alsnog een avond van om niet te vergeten. Start daarnaast nog een videogesprek, zodat je elkaar kunt zien en spreken tijdens het spelen. Een aantal bordspellen met een online variant zijn: Ticket to Ride, Cluedo en Catan. Dus daag je vrienden alsnog uit voor een digitaal potje van jullie favoriete spel.

Digitaal etentje

Nodig je vrienden gezellig uit voor een digitaal etentje. Kies samen uit wat jullie die avond gaan koken of bestellen. Het is dan wel zo leuk als jullie ook hetzelfde eten om zoveel mogelijk het gevoel te creëren dat je echt samen bent. Stuur iedereen een uitnodiging met het menu van de avond. Omdat we veel meer tijd thuis doorbrengen en weinig afspraken buiten de deur hebben, doen we minder moeite voor onze uiterlijke vertoning. Wat logisch is, want voor wie of wat moeten we ons best doen er verzorgd uit te zien. Zo’n digitaal etentje is dan weer is een mooi moment om eens extra je best te doen om er leuk uit te zien. Spreek bijvoorbeeld een dresscode af met je vrienden en pak die avond helemaal uit.