Hoe kun je het best een badkamer inrichten?

Een badkamer inrichten kan soms best lastig zijn. Waar gaan al die grote meubels heen en hoe zet je het neer? Gelukkig kun je met een paar tips zo aan de slag. Je hebt natuurlijk maar beperkt de ruimte in de meeste badkamers. Je moet dus slim en efficiënt met de ruimte omgaan die je hebt. Mag of kun je jouw badkamer helemaal zelf inrichten omdat jullie gaan verbouwen of een huis helemaal zelf ontwerpen, dan kun je de badkamer zo groot maken als je zelf wilt en inrichten naar hartenlust. Overleg je ideeën en ontwerpen altijd met een professional. Hij of zij kan je vertellen wat handig is en welke ideeën bijvoorbeeld technisch mogelijk zijn.

Badkamermeubel neerzetten

Wanneer je de badkamer gaat inrichten, moet je direct nadenken over waar je het badkamermeubel gaat neerzetten. Een badkamermeubel kopen kan je veel inzicht geven in hoe de badkamer eruit komt te zien. Aan dit meubel spendeer je namelijk de meeste tijd. Tandenpoetsen, in de spiegel kijken, scheren, crèmes opsmeren. Het gebeurt allemaal voor de spiegel en boven de wastafel.

De meeste meubels hebben daarom ook genoeg opbergruimte onder de wastafel. Zo kun je snel en makkelijk bij alle spullen die je nodig hebt. Om van de badkamer toch een fijne en opgeruimde plek te maken is het meubel vaak aardig groot en de lades van verschillende dieptes. Zodat al jullie spullen er mooi inpassen. Kies een plek voor de wastafels en het meubel die voor jouw logisch is. Dat kan bijvoorbeeld zijn aan de langste muur of vlakbij het raam voor natuurlijk licht. Kijk wat voor jouw het beste staat en ga van daaruit de rest van de sanitaire voorzieningen plaatsen.

Inrichten in stijl

Nu je de meubels hebt neergezet en het ontwerp voor de badkamer staat, is het tijd voor het leukste gedeelte. De badkamer daadwerkelijk inrichten en shoppen. Bedenk voordat je een sanitaire winkel inloopt, in wat voor stijl de badkamer ingericht moet worden. Met een idee van wat jullie mooi vinden, kun je een stuk gerichter kijken dan wanneer je binnenkomt en overweldigd wordt door alle mooie soorten badkuipen, kranen en wastafels. Bekijk van tevoren wat voor inrichting je graag wilt. Wordt het een witte of een zwarte badkamer? Vind je een strakke en moderne stijl mooi, dan kun je bijvoorbeeld beginnen met een badkamermeubel zwart en bijvoorbeeld zwarte kranen. Daarbij passen industriële accessoires en een minimalistische inrichting.

De badkamer afmaken

Nu je op een stijl geland bent en de inrichting ook duidelijk is, kun je beginnen met bouwen of verbouwen. Als alles dan eindelijk op zijn plek staat is het tijd om de badkamer echt af te maken. Dat klinkt makkelijker dan het is. Niet voor niets zien de badkamers in de showroom er altijd zo mooi uit. Dat zit hem vaak in de details. Bijvoorbeeld de mooie tegels van een badkamer, een goede grote spiegel en een plantje hier of daar. Let op de details en stijl je badkamer zoals jij hem wilt.