Zo kies je een aangepaste douchedeur en wand voor je douchecabine

Ben je op zoek naar een geschikte douchedeur en douchewand voor je badkamer? Tijdens je zoektocht naar de beste keuze zul je ongetwijfeld versteld staan van de ruime keuze aan deuren en wanden. Het aanbod varieert van draaideuren tot schuifdeuren en vouwdeuren. Eén ding is zeker: een aangepaste douchedeur voor je douche vind je zeker. Allereerst is het verstandig om je beschikbare doucheruimte van dicht bij te bekijken, zodat je weet welke installatiemethode niet geschikt is en welke wél. Heb je voldoende privacy in je douchecabine of niet? In het eerste geval heb je genoeg aan een douchedeur voldoende. In het andere geval kun je het beste kiezen voor een combinatie van een douchedeur met een douchewand. Eens deze knoop doorgehakt wacht je een tweede belangrijke keuze, namelijk die van het type douchedeur.

Een draaideur voor je douchecabine

Draaideuren worden veel gebruikt voor douchecabines. Draaideuren open naar buiten waardoor ze meer ruimte in beslag nemen. Zorg er dus voor dat je over voldoende plaats beschikt wanneer je voor zo een draaideur kiest. Bij draaideuren heb je de keuze tussen een enkele draaideur of gecombineerd met een douchewand. Die zorgt er voor dat het opspattende water in de cabine blijft. Draaideuren zijn de goedkoopste oplossing.

Schuifdeuren

Het belangrijkste voordeel van een tweedelige schuifdeur is wellicht de vaststelling dat deze type deur geen loopruimte inneemt. De tweedelige schuifdeur bestaat uit een deur die op een vaste wand schuift. Houd er rekening mee dat schuifdeuren een relatief ruime doucheruimte vragen omdat dit type deur uit meerdere naast elkaar gelegen delen bestaat. Naast tweedelige schuifdeuren kun je ook kiezen voor driedelige of zelfs vierdelige schuifdeuren.

Pendeldeuren

Zogenaamde pendeldeuren zijn eigenlijk draaideuren. Ze bestaan uit twee deuren die in de meeste gevallen zowel naar buiten als naar binnen worden geopend. Omdat dit type douchedeuren twee kleinere openslaande deuren hebben, nemen pendeldeuren minder ruimte in dan een enkele draaideur, maar meer ruimte dan een schuifdeur.

Vouwdeuren oplossing voor kleine badkamers

Dit type douchedeur vouw je gewoon op waardoor je heel wat ruimte kunt besparen. Deze vouwdeuren zijn dus de gedroomde oplossing voor kleine badkamers.

Model douchedeur

Nadat je het type deur heeft gekozen, is het de beurt aan het model van je deur nadenken over het type douchedeur:

  • De afmetingen: die moet uiteraard passen bij de beschikbare ruimte. Meet daarom nauwkeurig de ruimte op en kies de juiste maat.
  • De kleur van het profiel: dat verschilt per model. Denk aan chroom, zilver en RVS. Voor een exclusieve uitstraling kies je voor een zwarte omlijning of voor douchedeuren zonder profiel. Dat geeft een strak en modieus uitzicht aan je douchecabine.
  • Het glasontwerp: ook de kleur van het glas kan verschillen. Je kiest uit helder, grijs of chinchilla glas. Voor maximale hygiëne kies je bij voorkeur een douchedeur met een antikalkbehandeling. Zo blijft je douchecabine langer gevrijwaard van een ontsierende kalkaanslag.

Je douchecabine is pas compleet met een douchewand

Een douchewand is haast onmisbaar voor een douche, zonder kan wel maar dan heb je of een douchegordijn gordijn wat dagelijks moet schoongemaakt worden. Een douchewand is praktisch, zorgt voor maximale privacy en maakt je douchecabine compleet.