3x Hotspots in Nederland

Door het coronavirus hebben we onze vakantieplannen dit jaar om moeten gooien. En hoewel het natuurlijk erg jammer is dat we niet in onze badkleding aan een subtropisch zwembad in Bali liggen met een cocktail in ons hand, is het helemaal niet erg om dit jaar Nederland eens gaan te verkennen. Zelf heb ik al enkele stedentrips op de planning staan. Eigenlijk vond ik het heel vreemd dat je bij vakantie altijd aan het buitenland denkt, terwijl ik de helft van Nederland niet eens ken. Een dagje shoppen hier en daar of een weekendje weg heb ik natuurlijk wel gedaan, maar geen ware stedentrip. Tijd dus om Nederland eens te gaan verkennen. In deze blog lees je meer over drie stedentrips die ik onlangs van mijn lijstje af heb mogen strepen.

Nijmegen

We beginnen met het Brabantse Nijmegen. Ik moet toegeven dat ik stiekem geen echte verwachtingen had van Nijmegen, maar deze stad heeft mij onwijs verrast. Nijmegen zit vol met hippe tentjes, vriendelijke mensen, geschiedenis en ook nog natuur. Je begint de dag in ieder geval goed met een kopje koffie in een van de historische kanunnikenhuisjes, verscholen naast de grote kerk. Wist je dat Nijmegen de oudste stad van Nederland is? Niet gek dus dat je hier middeleeuwse architectuur kunt zien, zoals het Waaggebouw en de Sint Stevenskerk. Je kunt zelfs de toren van de kerk beklimmen. Langs de Waal kun je vervolgens lekker uitwaaien en op een van de gezellige terrasjes neerploffen. Ook kun je erg goed shoppen in Nijmegen, waar je naast grote merken ook exclusieve boetiekjes en leuke speciaalzaken hebt.

Scheveningen

Scheveningen is denk ik wel de bekendste badplaats van Nederland. En als je in Scheveningen bent, mag een bezoek aan het strand toch niet ontbreken. Geen zin om te zonnen? Dan kun je ook aan het strand terecht voor een heerlijke lunch of een activiteit op het strand, zoals yoga. Vervolgens kun je bij Sea Life de onderwaterwereld bewonderen. In dit aquarium zie je namelijk allerlei dieren die in de oceaan leven, zoals exotische vissen, kwallen, krabben en zelfs otters. In het Muzee Scheveningen leer je over de geschiedenis van de badplaats. Om alles uit je bezoek te halen, kun je overnachten in een Scheveningen hotel.

Rotterdam

We sluiten het lijstje af met Rotterdam, de tweede stad van Nederland. Rotterdam is zo divers, dat je er echt minimaal een keer geweest moet zijn. Naast de bekende Euromast, vind je in Rotterdam ook de Markthal, waar je een enorm scala aan winkels, kraampjes, restaurants en barretjes vind. Rondom het Museumpark vind je verschillende musea en het park dient daarnaast als een soort openluchtmuseum. Tot slot kun je de mooiste dieren zien in Diergaarde Blijdorp, wat is ingericht in de verschillende werelddelen.