Motorverzekering berekenen

Wanneer u een nieuwe motor heeft gekocht is het belangrijk om deze goed te verzekeren. Een ongeluk, hoe groot of klein ook, is verscholen in een klein hoekje. Elk motorrijder heeft een ander soort budget tot zijn of haar beschikking, en ook elke motorrijder denkt anders over zijn of haar portemonnee om deze redenen zijn er verschillende verzekeringssoorten bedacht. Dit betekent dat jij een verzekering kan laten aansluiten op je wensen die je hebt over je motor. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten verzekeringen en wat de voor en nadelen zijn voor je portemonnee en het voertuig dat je wilt gaan verzekeren.

 

Soorten verzekeringen

Als eerst behandelen we de WA, oftewel de Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze vorm van dekking is bedoeld voor schade die u bij een ongeval aan anderen toebrengt. Dit betekent dat er bij een eventueel ongeluk niet bij u verhaal wordt gehaald door de andere persoon, maar bij het bedrijf waar u bent verzekerd. Hierbij komt ook nog kijken dat u recht heeft op juridische hulp bij het verhalen van schade door derden aan uw eigen motor. Als tweede verzekering soort behandelen we de WA Beperkt Casco. Deze verzekering soort beschermt u naast diefstal ook voor schade buiten uw eigen schuld. Dingen zoals brand, zelfontbranding, joyriding, storm en vormen van natuurschade vallen hier ook onder. Ook bepaalde accessoires worden meeverzekerd. Hier bovenop wordt er ook nog pechhulp door heel Europa geleverd aan motoren die jonger dan 10 jaar zijn. Deze grens van leeftijd is gesteld om erg oude modellen uit te sluiten van deze universele pechhulp. Als derde vorm behandelen we de WA Volledig Casco. In de volksmond staat deze ook wel bekend als de Allrisk verzekering. Naast de onderdelen die ook horen bij WA beperkt casco vallen ook alle andere onderdelen onder deze verzekering. Hierbij is schade aan de kleding die u draagt tijdens de val tot een bedrag van 1500 euro, voor zowel de bestuurder als de bijrijder, verzekerd. Als vierde en laatste vorm behandelen we de WA Volledig Casco, oftewel AllRisk + 3 jaar aanschaf en een taxatiewaarde vergoeding.

 

WA Volledig Casco

Wanneer u kiest voor deze vorm van verzekering is er 100% zekerheid in de verzekering van uw voertuig. Wel is dit gelijk de duurde vorm van verzekeren. Een jaar na aanschaf is uw motor nog volledig verzekerd, dus vindt er ook geen afschrijving plaats! De juiste motorverzekering berekenen geeft u de juiste informatie die u nodig heeft.