Halter bikini – koopgids

Ben jij nog op zoek naar een prachtige bikini voor deze zomer? Wat dacht je van de halter bikini? In samenwerking met Annadiva Lingerie en Badmode hebben wij een koopgids voor jou samengesteld. Hierdoor kom jij meer te weten over de halterbikini met de bijkomende voor- en nadelen.

Een halterbikini is een bikini waarbij de bandjes in de nek worden geklikt, gestrikt of vast worden geknoopt. Het voordeel hieraan is dat je zelf kunt bepalen hoe strak je het bandje in je nek knoopt. Zo kun je het bandje gemakkelijker wat losser doen wanneer je gaat zonnen en weer wat strakker wanneer je een duik in de zee of het zwembad wil nemen.

Fabels over de halter bikini
Over het algemeen wordt de halter bikini gedragen door vrouwen met een wat kleinere cupmaat. Vrouwen met een grote cupmaat kunnen echter ook prima een halter bikini dragen. Vrouwen met wat grotere borsten denken vaak dat de borsten via de bandjes als het ware ‘zwaar’ aan je nek gaan hangen. Dit hoeft echter niet het geval te zijn! Bij een goede halter bikini haal je de meeste steun uit het rugpand. Dit is de band die om je borstkast zit. Hierdoor hoeven de bandjes om je hals niet zoveel gewicht te dragen. Doordat je zoveel steun uit het rugpand haalt, is het wel van belang dat je de goede maat koopt. Een te kleine maat zal gaan knellen, waardoor jij de bikini niet met zoveel plezier zal gaan dragen. Een te grote maat zorgt er echter voor dat jij niet voldoende steun haalt uit het rugpand, waardoor je wel last kan gaan krijgen van je nek. Meet jezelf dus goed op, of ga langs in een lingerie of badmode zaak en laat de experts je helpen!

Soorten halterbikini’s
De halter bikini is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Zo zijn halter bikini’s verkrijgbaar met of zonder beugel, wel of niet voorgevormd en met of zonder push-up. De push-up halter bikini is prachtig bij vrouwen met een wat kleinere cupmaat. De push-up pads die onder in de cup zitten duwen de borsten namelijk wat naar het midden en naar boven, waardoor een voller decolleté wordt gecreëerd. De bikini’s met beugel zijn dan weer geschikter voor de grotere cupmaten. De beugel in deze bikini zorgt namelijk voor extra stevigheid en ondersteuning.

Naast de verschillende modellen halterbikini’s, is er ook veel keuze betreft het uiterlijk van de bikini’s. Tropische natuurprintjes ga je deze zomer heel veel terug zien. Denk hierbij aan stoere dierenprintjes, zoals een gave zebraprint, stoere luipaardprint of een bikinitop met gave animal dots. Ook zijn er veel bikini’s verkrijgbaar met zomerse palmprintjes en schattige bloemen. Ook de streepjes en polkadots zijn er weer in overvloed deze zomer. Deze streepjes zijn soms erg opvallend, waar ze bij andere bikini’s subtiel in de stof zijn verwerkt. Of je nou van opvallend of basic houdt, er is genoeg aanbod om aan iedereen haar wens te voldoen.

Ga voor een halter bikini als je een mooi decolleté wil creëren en wel wat van je borsten wil laten zien. Ga jij liever voor een wat meer bedekkend model? Dan is een bandeau bikini wellicht meer geschikt voor jou. Draag vooral waar jij jezelf goed in voelt!