Velours gordijnen, hip of niet?

Velours gordijnen, hip of niet?

Het Franse woord voor fluweel is velours. Een stof, die enigszins harig is en een zachte, glanzende en luxe uitstraling heeft. De populariteit binnen gordijnen is een flinke tijd weggeweest, maar tegenwoordig wordt het weer volop gebruikt door interieurdesigners. Als je nu denkt, nah… velours is ook maar velours, dan willen we even opmerken dat velours bijvoorbeeld in 60 verschillende soorten verkrijgbaar is. Vermenigvuldig dat met het grote spectrum aan kleuren en je hebt een bijna oneindige keus. 

Waarom velours gordijnen
Velours gordijnen zijn gewoon een statement in je interieur. Deze zachte en glanzende stof geeft een zeer luxueus effect aan je kamer en is zowel trendy als klassiek toe te passen. Je hebt een legio aan kleurkeuze die er bijna vanaf spatten.

Door de dikke stof, heb je een optimale privacy en de gordijnen hebben ook nog eens een isolerende werking zodat de kou buiten blijft en binnen lekker warm en knus blijft. Door de vrij dikke stof heeft dit soort gordijnen ook het voordeel, dat ze enigszins geluiddempend zijn. De dikke stof zorgt er voor dat deze gordijnen zeer weinig licht door laten.

De laatste tijd wordt er veel jacquardvelours gebruikt. Dit soort velours wordt op een ander soort getouw gemaakt, waardoor het meer comfort en elasticiteit heeft. Tel daar de brandresistentie bij op en je hebt een super product.

Hip of niet
Deze gordijnen hebben een zeer luxe uitstraling, met mooie diepe kleuren. Je kan het mooi combineren met de rest van je interieur, aangezien je velours ook steeds vaker terug ziet komen in bijvoorbeeld de bekleding van je bank.

Smaken verschillen nou eenmaal en het belangrijkste is om voor jezelf goed na te gaan welke functie je nieuwe gordijnen moeten hebben. Als je bijvoorbeeld toch liever hebt dat er wat licht door de gordijnen naar binnen komt, kun je beter geen velours nemen, maar ben je beter af met een ander soort stof en dit geld uiteraard ook voor demping van het geluid en isolatie.

Vind je dat niet belangrijk, dan hoeven velours gordijnen niet iets voor jou te zijn. De enige minpuntjes die wij hebben kunnen vinden is dat velours gordijnen gemaakt zijn van dikke stof en bij het openen heb je aan de zijkanten best wel een flinke ruimte nodig en velours heeft helaas altijd een egale kleur hebben en is niet te krijgen met een leuk motief.