Hoe restyle je eenvoudig de slaapkamer van je kind?

Als je kinderen groter worden, willen ze meestal ook dat hun slaapkamer een beetje meer volwassen wordt. Misschien hebben ze genoeg van de felle kleuren en vinden ze dat het tijd is voor iets rustigers. Of misschien willen ze gewoon wat meer opbergruimte omdat ze nu meer spullen hebben. Hoe dan ook, restylen van de slaapkamer van je kind is een leuk project waar je samen aan kunt werken. Hier zijn een paar tips.

Kleurgebruik

Als je kinderen groter worden, kun je overwegen om rustigere kleuren in hun slaapkamer toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan aardetinten zoals beige, grijs of bruin. Dit zijn klassieke kleuren die er tijdloos uitzien. Je kunt ze ook wat opleuken door er een accentkleur aan toe te voegen. Denk aan lichtgroen, lichtblauw of roze. Dit zijn kleuren die goed samengaan met de aardetinten en die je kinderen kunnen blijven gebruiken als ze ouder worden.

Stickers

De stijl van een kamer kan je eenvoudig aanpassen door het plaatsen van een deursticker. Er zijn namelijk ontelbaar veel designs waar je uit kunt kiezen, eigenlijk voor alle leeftijden. Als je kiest voor een coole muursticker kinderkamer dan zijn er ook ontelbaar veel mogelijkheden. Denk aan leuke patroontjes of een grote stickers van een dinosaurus. In een handomdraai tover je met een muursticker de kamer om tot een nieuwe stijl!

Accessoires

Accessoires zijn een geweldige manier om de slaapkamer van je kind een nieuwe look te geven. Kies bijvoorbeeld voor nieuwe beddengoed in een mooie, rustige kleur. Of ga voor een nieuw kleedje voor het bed. Ook leuke vloerkleden, wanddecoratie of een nieuwe lamp kunnen de slaapkamer een heel andere uitstraling geven.

Meubels

Als je kinderen groter worden, hebben ze meestok meer spullen. Denk aan kleding, boeken, speelgoed, schoolspullen, etc. Daarom is het belangrijk om genoeg opbergruimte in de slaapkamer te hebben. Een grote kledingkast is ideaal, maar je kunt ook kiezen voor een bed met opbergruimte eronder of een bureau met een boekenkast erboven. Als je kind een hobby heeft, kan het leuk zijn om hier een plek voor in te richten. Boorbeeld een plek om te muziek te maken, te schilderen of te knutselen.

Opbergen

Opbergen is key in een kinderkamer. Het is belangrijk om alles netjes op te ruimen zodat de slaapkamer er rustig en opgeruimd uitziet. IKEA heeft heel veel verschillende soorten opbergers om een relatief kleine slaapkamer overzichtelijk te houden. Hou ook via internet verschillende IKEA hacks in de gaten hoe jij meubels handig kunt gebruiken als opberger. Het "verstoppen" van spullen achter een kastdeurtje zorgt ook meteen voor een opgeruimd en rustig gevoel. Hierdoor kan je kind eenvoudig in een handomdraai zijn of haar kamer opruimen.

Conclusie

Een slaapkamer restylen is een leuk project waar je samen aan kunt werken met je kind. Het is belangrijk om rustige en tijdloze kleuren toe te passen, accessoires te kiezen die de slaapkamer een nieuwe look geven en genoeg opbergruimte te hebben. Op deze manier kunnen je kinderen nog jarenlang plezier beleven aan hun slaapkamer.