Hoe vind je de beste babyschoenen?

Zodra je baby zijn eerste stapjes zet is het een goed moment om de eerste babyschoenen aan te schaffen. Vooral als je lekker met je kleintje naar buiten gaat zijn goede loopschoenen onmisbaar. Naast dat ze er hip en stijlvol uit moeten zien is het ook belangrijk dat ze goed passen en comfortabel zijn. Als je baby nog niet loopt en vooral nog lekker rondkruipt heb je genoeg aan leuke slofjes met een antislip laagje zodat je baby niet uit kan glijden. In deze tekst lees je waar je op kunt letten bij het kopen van de beste babyschoenen.

Waarom zijn goede schoenen zo belangrijk?

De voetjes van je baby zijn continu in ontwikkeling. Om er voor te zorgen dat die ontwikkeling goed verloopt en je kindje de rest van zijn leven lekker en goed kan lopen is het belangrijk dat je de juiste kinderschoenen aanschaft. Haal je verkeerde babyschoenen in huis dan kan dat de ontwikkeling van de voeten in de weg staan en voor blijvende schade zorgen. Nu hoef je echt geen ingewikkelde en speciale schoenen aan te schaffen, maar houd wel rekening met voldoende ondersteuning bij de hiel. De zool moet ook kunnen buigen op de juiste plek.

Tips voor de aanschaf van babyschoenen

Om de juiste schoenen aan te schaffen is het allereerst handig dat je weet welke maat je kindje heeft. Weet je dit niet? Dit kun je laten opmeten in een schoenenwinkel. Op internet vind je ook veel meethulpjes. Hier zijn een aantal tips bij het kopen van babyschoenen:

  • Zorg ervoor dat er voldoende groeiruimte aanwezig is. In ieder geval 10mm is voldoende. In de winter kun je het beste 15mm aanhouden, omdat je kind dan dikkere sokken aan heeft.
  • Veters zorgen voor meer ondersteuning dan klittenband of ritsen. Maar klittenband en ritsen zijn weer makkelijker in gebruik.
  • Voor de stevigheid kun je het beste gaan voor enkelschoenen. Zo is de kans op verzwikte enkels minimaal.
  • Leer is waterdicht, flexibel en soepel. Een ideale keuze dus.
  • Kijk en voel of de schoenen niet te zwaar zijn, of ze een zachte binnenkant hebben en of ze voldoende buigzaam zijn.

Een rugzak met naam om het af te maken

En gaat je kindje naar de opvang? Dan is een leuke en hippe rugzak ideaal. Ideaal om een extra setje kleding, de lievelingsknuffel en een flesje drinken in mee te nemen. Een rugzak met naam erop geborduurd is alles behalve saai. Niet alleen leuk maar ook nog eens erg handig, want je herkent de rugzak met naam zo waardoor hij niet snel kwijt zal raken. Een setje van een rugzak met naam en een paar prachtige babyslofjes of babyschoentjes is ook leuk als kraam cadeau of om cadeau te doen bij de babyshower. Een mooie en leuke herinnering voor later.