influencer marketing platform, HULC.nl review.

Blogger zijn heeft zijn voor- en nadelen. Zo mag je de hele dag door schrijven over de dingen die jij leuk vindt maar kan het ook veel tijd kosten om de goede en zuivere adverteerders te bereiken voor je website. Je bent zo een paar dagen verder wanneer je eindelijk de juiste deal hebt gevonden. Dat is waarom ik Hulc.nl ben gaan proberen. Vandaag deel ik in deze blog met jullie mijn ervaring met dit influencer marketing platform.

Wat is hulc.nl

Ten eerste wil ik beginnen met het uitleggen van het nut van Hulc.nl, Hulc.nl is zoals eerder genoemd een influencer marketing platform waarop je je gratis kan aanmelden. Binnen dit platform zijn volgens de website meer dan 3700 Publisher, en 600 opdrachtgevers actief. Het doel van het platform is om tijdefficient en op betaalbare wijze de perfecte influencers koppelen aan marketeers. Bij Hulc mag je zelf je prijs bepalen wanneer je sponsored content aanbiedt, is pitchen geen vereiste en kan je simpel en snel met jouw 'standaard dienst' reageren op elke influencer marketingcampagne.

Mijn ervaring met influencer marketing via het hulc platform

Toen ik mij voor het eerst aanmeldde voor het platform was het even zoeken naar de optimale werking, maar daarna vond ik hulc.nl erg makkelijk bedienbaar. Ik meldde mij aan als publisher. Om volledig gebruik te kunnen maken van het platform moet je eerst toestemming vragen via de chatoptie op de website. Binnen een dag verschenen er verschillende interessante influencer campagnes op mijn account en in mijn mail. De een paste beter bij mij dan de ander. Omdat ik zelf een 'Standaard dienst' had gemaakt kon ik direct reageren op de desbetreffende campagnes naar mijn voorkeur. Aan het eind van de dag was 1 van mijn 3 testvoorstellen afgekeurd. De volgende dag kreeg ik een melding op mijn e-mail binnen. : 'Je voorstel is goedgekeurd!' Na een korte correspondentie met de opdrachtgever in de chatbox onder de campagne was mijn eerste betaalde opdracht via dit platform een feit! Wat ik erg prettig vond was de overzichtelijkheid van het platform. Nadat ik de uitlegvideo had bekeken maakte ik mijn eerste dienst aan. Hoewel Hulc een 19%  fee vraagt over de totaalprijs kon ik mijn eigen prijs volledig zelf bepalen. (Overigens is deze fee goedkoper dan vergelijkbare platforms zoals LinkPizza) Wanneer je een dienst aanmaakt, bevindt op dezelfde pagina een calculator die berekent wat je exact verdient aan jouw aangeboden dienst. Ook kan je jouw voorstel onder zeven verschillende categorieën laten vallen om de vindbaarheid binnen het platform te verbeteren. Daarnaast biedt het Hulc ook een betalingsgarantie. Deze garantie houdt in dat zodra het afgesproken artikel is opgeleverd , de adverteerder een afgesproken termijn krijgt om het desbetreffende artikel in te zien. Zodra deze termijn overschrijden is en er geen akkoord is gegeven zal alsnog de afgesproken prijs die de adverteerder vooraf heeft betaald aan het eind van de maand worden uitgekeerd aan de blogger.

Conclusie

Hoewel het platform in het begin enigszins ingewikkeld was om mee te werken bestempel ik deze ervaring als een succes. De belofte die ze maken aan de gebruiker (publisher) wordt op simpele wijze waargemaakt door middel van de standaarddiensten en de betalingsgarantie. Voorlopig zal ik nog actief blijven binnen het platform. Voorlopig blijf ik hulc.nl testen om te zien of dit hét influencer marketing platform voor mij is. uiteraard zal ik jullie op de hoogte houden van mijn lange termijn review. Wil jij je ook graag aanmelden bij dit influencer marketing platform? klik dan op deze link.