Optimale camerabeveiliging, hoe zorg je daarvoor?

We zien het tegenwoordig steeds meer in winkelpanden en in drukke gebieden, maar ook in en rondom het huis is het steeds vaker toe te passen, camerabeveiliging! Het toepassen van camerabeveiliging brengt vele voordelen met zich mee, om zo het huis en de buurt beter te kunnen beveiligen. Maar hoe weet je nu precies wat de juiste camerabeveiliging is en welke beveiligingscamera’s zijn nu het beste geschikt op bepaalde plekken. In dit blog vertellen we je er graag meer over, zodat je zult beschikken over de meest optimale camerabeveiliging!

Wat wil je beveiligen met camera’s?

Wanneer je camerabeveiliging wilt toepassen, is het in eerste instantie goed om te bekijken wat, hoe en in welke mate je bepaalde oppervlakken wilt beveiligen. In een winkelpand wil je er bijvoorbeeld voor zorgen dat alle paden en hoeken van de winkel in beeld zijn, terwijl je rondom het huis maar enkele beveiligingscamera’s zou hoeven te plaatsen.

Door een juiste combinatie te maken van verschillende soorten beveiligingscamera’s, zorg je ervoor dat je een zo’n compleet mogelijk overzicht hebt met het gebruik van zo min mogelijk beveiligingscamera’s!

Verschillende soorten beveiligingscamera’s 

Wanneer je een combinatie wilt maken tussen verschillende soorten beveiligingscamera’s, zijn er verschillende camera’s die je toe zou kunnen passen. Om het gemakkelijk voor jezelf te maken, zijn er draadloze beveiligingscamera’s. De draadloze camera neemt fragmenten op en stuurt deze naar een apparaat. Dit kan een gelinkte computer zijn, maar is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om beelden op je laptop, tablet of telefoon te bekijken!

Wanneer je alle handelingen van ongewenste personen wilt vastleggen, kun je kiezen voor een infrarood camera. In het donker zullen alle handelingen duidelijk te zien zijn, zodat je de dader altijd duidelijk op beeld zult hebben staan!

Je kunt ervoor kiezen om een dome camera aan te schaffen wanneer je ongewenste personen eigenlijk een beetje wilt misleiden. Met een dome camera beschik je over een beveiligingscamera die is afgesloten met een donkere glazen bol. Aan de buitenkant zul je niet zien op welke richting de camera is ingesteld, waardoor je de camera ook niet gemakkelijk kunt ontlopen!

Als laatste zijn er de verborgen camera’s. Verborgen camera’s, zoals de naam al zegt, zullen niet erg snel opvallen. In tegenstelling tot de dome- en infraroodcamera’s, kun je er met een verborgen camera voor zorgen dat je onopvallend een duidelijk beeld hebt van de dader!

Optimale camerabeveiliging

Camerabeveiliging zorgt er in het algemeen dus voor dat je beschikt over een juiste beveiliging rondom het huis. Je legt verdachte situaties vast op beeld, waarna je deze beelden gemakkelijk kunt gebruiken bij een aangifte. 

Wanneer je graag wilt beschikken over een optimale camerabeveiliging, is het aan te raden om verschillende soorten beveiligingscamera’s te plaatsen op plekken waar daders het snelste zullen komen. Op deze manier beschik je altijd over juiste beelden, zodat je de daders snel kunt opsporen!