Waarom zou je een fiets met een lage instap kopen?

Er zijn veel soorten fietsen verkrijgbaar, van een sportieve fiets tot een fiets met een lage instap. Een fiets met lage instap heeft veel voordelen voor wie een dagje ouder wordt en/of slecht ter been is. Dit komt doordat het zwaartepunt van deze fiets lager ligt. Voor oudere mensen is dit handig omdat ze gemakkelijke van en op hun fiets kunnen stappen. Daarnaast zorgt het ervoor dat ze stabieler op hun fiets zitten. Zeker voor wat ouders mensen of mensen die slecht ter been zijn is dat fijn.

Fietsen is gezond

Natuurlijk weet iedereen al lang dat bewegen gezond is. Maar dat geldt ook zeker voor fietsen. Het is namelijk een low-impact sport waarmee je de gewrichten nauwelijks belast. Hierdoor is fietsen gezond voor oudere mensen of voor mensen die slecht ter been zijn. Maar dat niet alleen. Ook voor jonge mensen is fietsen gezond. Fietsen zorgt er namelijk voor dat je hart en je longen vitaal blijven. Daarnaast zorgt ook voor behoud van spiermassa. Een fietstochtje van een half uur op gematigde snelheid is dus voor iedereen goed. Dit kan op een normale fiets, een e-bike, sportfiets of een speciale fiets met lage instap.

Wat zijn de voordelen van een fiets met lage instap?

En fiets met een lage instap is ideaal als je comfortabel wilt blijven fietsen en stevig in het zadel wilt zitten. Een fiets met een lage instap heb je zowel in de normale variant als in een elektrische variant. Een elektrische damesfiets met lage instap maakt het makkelijker op- en afstappen. Dit is handig als je bijvoorbeeld slecht ter been bent. Je kunt nog altijd in beweging blijven, wat precies datgene is dat het verouderingsproces vertraagt. Een lage instap e-bike heeft nog een groot voordeel. Je komt makkelijker met je voeten bij de grond, wat bijdraagt aan je zelfvertrouwen. Daarnaast draagt de elektrische trap ondersteuning bij aan comfortabele rit, en is dit type fiets nog minder belastend voor de gewrichten!

Blijf in beweging

Nu denk je misschien, waarom zou ik kiezen voor een fiets met een lage instap? Zoals net al gezegd is het frame een stuk lager waardoor makkelijk op- en afstappen is. Daarnaast is de fiets stevig gebouwd waardoor oudere mensen stabiel en stevig op de fiets zitten. Dat geeft ze ook extra vertrouwen. Zo kunnen ze nog steeds een rondje rijden en genieten van de zon, frisse buitenlucht en voldoende beweging.