Wat zijn jouw favoriete zonnebrilmerken?

Als je op zoek bent naar een nieuwe zonnebril, dan kan het soms lastig zijn om de juiste keus te maken. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het niet gek is dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. In dit artikel geven we je daarom graag een aantal handige tips om te zorgen dat je de perfecte keus kunt maken. Als je namelijk met een aantal dingen rekening houdt, kun je aan de hand van drie stappen de perfecte bril vinden. Hou deze tips dus in je achterhoofd wanneer je op zoek gaat en je zult gegarandeerd een mooie bril vinden!

Ga voor kwaliteit

Een zonnebril is niet alleen maar een modeaccessoire, het is ook een manier om je ogen te beschermen. Je ogen kunnen, net als je huid, beschadigd raken door een teveel aan zonlicht. Een goede zonnebril is voorzien van glazen met uv-filter. Dat betekent dat deze glazen de schadelijke uv-straling tegenhouden waardoor je kans op staar en blijvende schade aan je netvlies bijna tot nul gereduceerd wordt. Je kunt een goede bril herkennen aan de prijs. Een goedkope bril van een paar euro’s kan misschien mooi staan, maar biedt geen enkele bescherming. Als je dus gaat zoeken naar een goede bril, richt je dan vooral op de bekendere merken.

Welk montuur past het beste bij jouw hoofd?

Veel mensen houden bij de keus voor een zonnebril alleen maar rekening met wat zij mooi vinden. Dat klinkt misschien logisch, maar als je een bril gaat uitzoeken, moet je ook met andere dingen rekening houden. Kijk eens goed naar de vormen van je hoofd bijvoorbeeld. Heb je een heel hoekig hoofd, dan is het niet verstandig om deze lijnen nog meer te accentueren met een hoekige bril. Hetzelfde geldt voor mensen met een ronde vormen in hun gezicht. Kies in dat geval voor een montuur met hoekige vormen zodat je een mooie balans in je gezicht aanbrengt. Je zult zien dat je op deze manier een bril vindt die perfect staat.

Ga je voor een klassieker of neem je het voortouw?

Als je graag een klassieker op je neus wilt zetten, kun je eens kijken wat de merken Ray-Ban en Gucci te bieden hebben. Deze merken waren de afgelopen decennia de geestelijke vaders van meerdere klassiekers die tot op heden veelvuldig gedragen worden. Wat dacht je van de Aviatior van Ray-Ban? Wil je een duurzaam tintje? Dan is Gucci the place to be. Wil je liever een moderne bril, dan kun je eens kijken wat Oakley en Tom Ford je te bieden hebben. Je zult zien dat deze merken brillen hebben gemaakt waarmee je een blikvanger op je neus zet. Als je je bril online koopt bij de betere webshops, dan kun je vaak precies aangeven wat je voorkeuren zijn.