Windschermen tegen de tocht

Wind, een natuurverschijnsel wat wij in Nederland maar al te goed kennen. Het kan soms heerlijk verkoelend zijn, zoals op een warme zomerse dag. Maar op sommige momenten kun je ook last hebben van de tocht. Bijvoorbeeld wanneer je buiten op je terras in de tuin zit. Gelukkig is daar een oplossing voor. Een windscherm is makkelijk te installeren en zorgt ervoor dat je altijd beschut zit. Daarnaast creëer je ook nog eens privacy doordat je met een windscherm minder inkijk hebt. In dit artikel laten wij van ZONZ Sunsails je zien welke opties er zijn op het gebied van windschermen en waar je rekening mee kunt houden met de aanschaf van een windscherm.

Welke typen windschermen zijn er?

Een windscherm doet zijn naam eer aan. Wanneer je deze bevestigd in je tuin of op je balkon heb je geen last meer van de wind of eventuele zijwaartse regen. Hierdoor kun je ook op de wat koudere dagen nog prima buiten zitten als de zon zich even laat zien. Bij ZONZ Sunsails zijn er twee verschillende opties waar je uit kunt kiezen:

Oprolbaar windscherm

Deze oplossing is voor iedereen die een windvrij balkon, terras of veranda wil hebben, maar het scherm niet continue in het zicht wil hebben. Dankzij de oprolbare windschermen is dit mogelijk. Je bevestigt ze horizontaal of verticaal op de plek waar je het scherm wilt hebben. Maak je er even geen gebruik van? Dan rol je het scherm met gemak weer op. Hierdoor zit je bijvoorbeeld in de winter niet tegen een scherm aan te kijken. In de standaardcollectie van ZONZ vind je verschillende maten. Zit de juiste maat er niet tussen? Dan is er ook de mogelijkheid om een windscherm op maat te laten maken. Onze maatwerkspecialisten kijken graag met je mee wat er het beste past in jouw situatie.

Winddoek

Wil je een windscherm zonder cassette? Dan is een maatwerk winddoek of een winddoek op rol wat voor jou. Deze kun je in combinatie met de beschikbare bevestigingsmaterialen overal ophangen en bevestigen. Een winddoek bij ZONZ wordt op maat gemaakt. Dit betekent dat je volledig vrij bent in de keuze als het gaat om de vorm, de afmeting, de kleur en het materiaal waarvan de winddoeken gemaakt worden. Naast dat een winddoek natuurlijk de wind uit je tuin houdt, is er ook nog een ander voordeel. Een winddoek zorgt er namelijk ook nog eens voor dat je minder inkijk in je tuin hebt van buitenaf. Daarom worden deze doeken ook wel eens privacy doeken genoemd.

Hoe bevestig ik een windscherm of een winddoek?

De oprolbare windschermen van ZONZ bevestig je gemakkelijk aan bijvoorbeeld een gevel, de veranda of tussen de palen van je pergola. Dankzij de meegeleverde montagehandleiding kun je het windscherm eenvoudig zelf monteren. Bij de maatwerk winddoeken zijn er verschillende manieren van bevestigen. Zo kun je kiezen voor het bevestigen met spanelastieken of doormiddel van een koord te rijgen door de ogen. Wanneer je het doek aan je balkon wilt bevestigen dan wordt het aangeraden om het doek met tierips vast te maken aan de spijlen van het hekwerk.